Scandal diplomatic intre Italia si Romania!

Scandal diplomatic intre Italia si Romania!
Ministrul de externe Italian cere explicații guvernului roman despre episodul Șoșoacă - Goracci.
Premierul Nicolae Ciucă a transmis si el o primă reacție în cazul scandalului dintre Diana Șoșoacă și jurnalista din Italia.
Asa cum era de asteptat, incidentul cu senatoarea gabarit a Romaniei nu a ramas fara reactii. Italienii cer lamuriri, Guvernul raspunde. Sunt ani buni de cand in Italia nu se mai vorbea de hotii de buzunare si romancele prostituate, comunitatea romaneasca din peninsula fiind tot mai apreciata si respectata in ultimul timp. A fost nevoie de o Sosoaca sa detoneze totul.
La instrucțiunile ministrului Di Maio, ambasadorul Italiei în România a cerut guvernului României lămuriri imediate după incidentul de la București împotriva jurnalistei RAI, Lucia Goracci și a echipei acesteia.
Ambasadorul și-a exprimat surprinderea și nemulțumirea, și a cerut autorităților române competente să investigheze cele întâmplate. Ministerul de Externe activase imediat ambasada Italiei în România să intervină și să permită eliberarea lui Goracci și a echipei sale.
Potrivit celor aflate din surse diplomatice, intervenția ambasadei Italiei în România ar fi fost providențială pentru eliberarea Luciei Goracci și a echipei ei, reținute multe ore luni într-o secție de poliție din București după ce ar fi fost atacați în biroul senatoarei, în timpul unui interviu.
Între timp, grupul deputaților a prezentat astăzi premierului o interpelare, semnată mai întâi de vicepreședintele Piero De Luca, pentru a întreba guvernul ce inițiative urgente intenționează să ia pentru a obține un răspuns clar de la autoritățile române și în plus, pentru a asigura siguranța și libertatea jurnaliștilor de a-și exercita profesia în România, precum și în orice țară democratică.
„Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului român”, se precizează într-un comunicat de presă.