PTF Calafat : Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 1.400.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră

PTF Calafat : Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 1.400.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit 3.594 articole vestimentare, încălțăminte și  marochinărie,  în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român, care se deplasa pe ruta Bulgaria-Germania și nu deținea documente de provenienţă pentru bunurile pe care le transporta.

În data de 03.08.2023, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un ansamblu rutier condus de un cetățean român, în vârstă de 51 de ani, care transporta diverse mărfuri, în regim de coletărie, conform documentelor de însoțire a mărfii, pe ruta Bulgaria-Germania.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în compartimentul de marfă al remorcii, mai multe colete în care se aflau bunuri, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute. În urma inventarierii bunurilor descoperite, a rezultat cantitatea de 3.594 articole vestimentare, încălțăminte și  marochinărie contrafăcute, bunuri pentru care șoferul nu deţine documente de provenienţă.

Articolele, în valoare totală estimată de 1.437.600 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.