Proiecte de ecologizare, iluminat inteligent și monitorizare video în Maglavit

Proiecte de ecologizare, iluminat inteligent și monitorizare video în Maglavit

În Maglavit, se fac demersuri pentru modernizarea comunei și creșterea nivelului de trai al cetățenilor. Pe lângă proiecte mari, precum introducerea rețelei de canalizare, despre care am detaliat într-un material anterior, administrația locală are în vedere și proiecte care să crească siguranța cetățeanului și să contribuie la confortul acestuia.

Iluminat stradal cu tehnologie led

În acest sens, Primăria comunei Maglavit a hotărât să acceseze fonduri, prin Administrația Fondului de Mediu (AFM), pentru un sistem public de iluminare inteligentă. Astfel, satul Hunia din comuna Maglavit va urma să fie iluminat exclusiv cu tehnologie led, fiind depus un proiect în acest sens la AFM, în valoare de 1 milion de lei.
Proiectul are nu doar scopul eficientizării energetice, dar și pe cel al creșterii siguranței în comunitate, la fel ca un alt proiect pe care Primăria îl va implementa în curând din fonduri proprii.

Sistem de monitorizare video

„Am decis să implementăm un proiect pentru monitorizarea video a comunei Maglavit, care va acoperi și satul Maglavit și satul Hunia. Vom dota cele două localități cu 60 de camere de supraveghere video. Acestea urmează să fie montate atât la punctele de colectare a deșeurilor, cât și în zone strategice pentru siguranța traficului și a cetățenilor, din fonduri proprii”, informează primarul Marius-Iosif Mureșan.

Administraţia a decis închirierea utilajelor proprii contra cost

Recent, primăria a achiziționat şi o remorcă de 8 tone pentru utilajele Primăriei. Printr-o hotărâre de consiliu, aceste utilaje pot fi date, în prezent, și spre închiriere, contra cost, celor care au nevoie de ele, o decizie de real folos pentru locuitorii din Maglavit.

Primăria derulează programe de colectare selectivă

Administrația locală pune mare preț și pe programe de ecologizare și își propune să îi facă pe localnici să conștientizeze importanța unui mediu curat și sănătos.

„Încercăm să insistăm pe colectarea selectivă. Am și igienizat niște locații din comună, cu sprijinul Iridex. Avem în desfășurare un proiect de colectare selectivă în care am implicat angajații primăriei și mai mulți voluntari, care decurge foarte bine. Avem și facturi pe minus la salubritate datorită acestor campanii de colectare selectivă a deșeurilor. Transmitem și mesaje de conștientizare către populație”, spune edilul comunei din Maglavit.
Recent, primăria s-a ocupat și de montarea coșurilor de gunoi stradale în localitate.

„Ne dorim o comună curată și frumoasă și suntem conștienți că programele de colectare selectivă a deșeurilor și acțiunile de igienizare periodice sunt necesare pentru a atinge acest deziderat. Este nevoie de implicarea tuturor, dar Maglavitul este o comunitate unită și sunt convins că ne vom descurca în continuare foarte bine în acest sens”, spune primarul Marius-Iosif Mureşan.

gds.ro