Ce nu trebuie să vă lipsească de la masa de Revelion: Mâncărurile care atrag norocul și banii ca un magnet
Noaptea dintre ani este una specială pentru noi toți. Fie că alegem să petrecem acasaă, cu familia, să plecăm într-o vacanță sau să mergem la un restaurant, un lucru e cert: cu toții așteptăm cu bucurie să ne înfruptăm din bucatele speciale! Fie că alegeți să credeți în superstiții sau sunteți genul mai raționali, un lucru e cert, de mii de ani există reguli privind ceea ce e bine să mâncăm de Revelion ca să avem un an îmbelșugat.
Pește
Cei care vor să treacă ușor peste probleme sau să înoate printre necazurile vieții, la fel ca peștele, trebuie neaparat să coonsume pește în noaptea de Revelion.
Friptură de porc
Devenită o mâncare controversată în contextul luptei contra încălzirii globale, friptura de porc e vestită ca aducătoate de noroc. În multe locuri din lume, porcul este un simbol pentru opulenta, datorita grasimii si rotunjimii lui. In tari precum Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria si Austria, acest animal domestic simbolizeaza progresul, deoarece isi impinge ratul in fata atunci cand cauta mancare, informează Diva Hair.
Mazăre și linte pentru bogăție
Cei care visează să se îmbogățească peste noapte pot testa una din cele mai vechi superstiții: consumul de linte și mazăre în noaptea de Revelion. Micile boabe ar semnifica banii, iar modul în care ele rețin apă ar fi sinonim cu atragerea bogăției.
Legume verzi, pentru noroc pe plan financiar
Legumele verzi sunt și ele vestite ca aducătoare de noroc pe plan financiar. Asta pentru că verdele este simbolul banilor, al noului, al renașterii
Strugurii și norocul
Strugurii sunt și ei pe lista cu alimente care aduc noroc. Una dintre cele mai populare superstiții de Revelion spune că cine mănâncă 12 boabe de struguri la miezul nopții va avea 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate. Obiceiul vine din Spania și America Latină, însă a fost împrumutat de mulți români.
Deserturi rotunde și șampanie!
Cei care vor un 2023 efervescent și plin de noroc, trebuie să pună pe masă deserturi rotunde, care, se spune, aduc împlinire. Șampania, devenită băutura tradițională la trecerea dintre ani, a devenit și ea simbol al unui an eferverscent.