PTF Calafat : Peste 5.400 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport

PTF Calafat : Peste 5.400 de țigarete descoperite ascunse în două mijloace de transport

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit în urma unor controale efectuate asupra unui microbuz, precum și a unui autocamion, cantitatea de 5.400 de țigarete, ascunse și nedeclarate. Țigaretele aparțineau șoferilor celor două mijloace de transport, doi cetățeni bulgari.

În ziua de 22.01.2022, în jurul orei 17.00,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, sub banchete, 4.200 de țigarete inscripționate cu nume diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Colegii noștri au stabilit faptul că țigările descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu deținea documente de proveniență pentru bunurile respective.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 4.200 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal al României.