100 de locuri de munca pierde Calafatul odata cu intrarea in Schengen . Afla cine pleaca acasa

100 de locuri de munca pierde Calafatul odata cu intrarea in Schengen . Afla cine pleaca acasa

Aproximativ 100 de locuri de munca va pierde Calafatul odata cu intrarea in Schengen . Multe de la politia de frontiera , dar si de la alte institutii adiacente , cum ar fi ANAF , Vama , etc .

O parte dintre politistii de frontiera vor fi redistribuiti sau vor activa in cadrul politiei nationale in alte localitati , insa vor fi si destui care isi vor pierde locurile de munca . Din pacate , economia privata a Calafatului , nu poate prelua aceasta forta de munca . Intr-o tara in care marile companii migreaza catre orasele mici din cauza deficitului fortei de munca , Calafatul nu este capabil sa atraga nici un investitor . Plecarea acestor bugetari , precum si scaderea permanenta a numarului de pensionari , va duce de asemenea la scaderea puterii de cumparare si inchiderea altor afaceri in domeniul comertului in municipiul de pe malul Dunarii . Primaria , la randul ei , consuma bugetul pentru functionare in loc sa faca investitii . Mai mult , primarul blocheaza lucrarile de investii votate de catre consilierii locali .

Vedem comune invecinate unde se dezvolta mici afaceri , mici fabricute , plantatii de pomi fructiferi , afaceri pe bani europeni in cadrul unor proiecte sustinute de catre primarii . La noi insa nu se intampla nimic . Primarul si toata echipa sa sunt concentrati doar pe lucrari de imagine si pe angajarea unor persoane a caror singura ocupatie este sa scrie pe facebook . Cu cat imaginea lor publica scade , cu atat obsesia facebook pare sa fie mai pregnanta . 

Nu par capabili nici macar sa finalizeze proiectele castigate , finantate si demarate de cei dinaintea lor .