Mihai Cotea este primul primar care are șansa să obțină majoritatea în Consiliul Local

Mihai Cotea este primul primar care are șansa să obțină majoritatea în Consiliul Local

Aflat pe primul loc , detașat , în ultimele două sondaje realizate la Calafat , Mihai Cotea este primul primar care are șansa să obțină majoritatea în Consiliul Local . De ce este posibil acest lucru ? În primul rând pentru că oragnizația PSD Calafat și-a triplat numarul de membri în ultimele luni , în al doilea rând pentru că majoritatea suținătorilor săi au trecut în tabăra lui Cotea . Nu vorbim doar despre Petre Trăistaru , Emil Popa , dr. Niță Stelian sau consilierii Ion Pîrjol și Florică Viorel , ci despre zeci de persoane care au fost extrem de active în campania trecută . 

Plecările nu se opresc însă aici , iar mulți dintre colaboratorii primarului își vor anunța plecarea în preajma campaniei electorale . Pierderile lui Mitulețu nu sunt doar în propria echipă , în cadrul primăriei peste 90% din personal votează împotriva acestuia , oamenii fiind scârbiți de abuzurile din ultimii trei ani . Aceeași situație este și la spital dar și în școlile calafetene . În disperare de cauză Dorel se milogește de oricine care vrea să facă o poză cu el pentru a arâta că nu este singur . Doi dintre ultimii care s-au afișat cu acesta în poză nici măcar nu-l votează . De asemenea azi a mai postat o poză cu niște doctori dintre care doi nici măcar nu votează în Calafat ,  iar altul este penelist vechi care s-a mai tras de vreo 10 ori cu Dorel în poză .

Mai mult decât atât Mihai Cotea este sprijinit de PSD Dolj , cea mai puternică organizație politcă din județul nostru , în timp ce Dorel este unul dintre puținii primari liberali care nu au reușit să treacă la PSD în județul nostru . În ciuda dorinței și milogelilor sale repetate , Dorel nu a fost primit de PSD în primul rând din cauza rezultatelor extrem de slabe în sondaje și a perfomanțelor administrative egale cu zero .

Șansa lui Mihai Cotea să obțină majoritatea in Consiliul Local este una uriașă . Este o șansă unică pentru calafeteni ca astfel să se încheie toate disputele politice și să existe în sfârșit un consens în privința problemelor edilitare importante . În același timp este foarte important faptul că Mihai Cotea este din același partid cu președintele Consiliului Județean Dolj , cu prefectul județului Dolj , cu toată conducerea județului Dolj și a guvernului Romaniei . Nu putem progresa cu primari care în loc să aibă relații bune cu structurile de la județ , se află în război cu acestea , cum se întâmplă acum . 

Avem pentru prima dată în istoria orașului să avem un primar care să aibă atât majoritatea în Consiliul Local dar și aceeași culoare politică cu cei care conduc la nivel județean și național .