Poiana Mare este condusa lautareste de pensionari , padurari si lautari , in timp ce oamenii de succes nu sunt lasati sa se implice

Poiana Mare este condusa lautareste de pensionari , padurari si lautari  , in timp ce oamenii de succes nu sunt lasati sa se implice

Primit cu surle si trambite , in urma cu doi ani , primarul Oprescu pare depasit total de misiunea de a conduce destinele comunei Poiana Mare . De la director de banca sau de spital , pana la functia de primar este o cale lunga . O cale pentru care trebuie sa ai viziune pentru a o strabate . Nu este destul sa faci un pic pe zbirul si lumea sa aiba impresia ca esti competent , asa cum era la spital . 

La primarie trebuie sa te pricepi un pic si la administratie , ceea ce primarul Oprescu nu reuseste nici macar sa se prefaca ca se pricepe . Este sustinut de o echipa formata dintr-un padurar si un fost lautar si tractorist , ceea ce face teribil de greu sa poti incropi o strategie de deszvoltare coerenta sau sa atragi fonduri europene . Mai mult decat oricand , primaria pare condusa pe ritmuri de manele , fiind numeroase acte administrative care ridica mari semne de intrebare , nu exista initiative credibile . De fapt cei trei muschetari care conduc vremelnic , primaria din comuna Poiana Mare , au ajuns acolo doar datorita sprijinului acordat de regretatul Claudiu Buzatu . Viteza cu care au reusit sa se faca de ras este direct proportionala cu expertiza lor administrativa , care tinde sa fie egala cu zero . Pentru ca postul de director al unui spital din subordinea Ministerului Sanatatii , unde bugetul iti este alocat de la nivel central , nu are nici o legatura cu administratia publica descentralizata in care trebuie sa iei decizii bazate pe oportunitati si este infinit mai complexa decat conducerea unei institutii cu obiect de activitate unic .

Nici nu merita sa vorbim prea mult de acestia , pentru ca sunt deja istorie , o istorie cu accente de evul intunecat . 

Ceea ce este insa mai grav este ca oamenii de succes nu se implica sau nu sunt lasati sa se implice in conducerea comunei . Sunt oameni de afaceri , ingineri , profesori foarte capabili care nu reusesc sa penetreze din cauza corului de incompetenti care isi apara scaunele .

Zilele trecute , am avut ocazia sa vad o lucrare de mare amploare a firmei Rescomt . Compania cu o cifra de afaceri de multe milioane de euro , apartine lui Adi Stan , un om de afaceri din Poiana Mare . Un om care a creat sute de locuri de munca si care plateste , direct sau indirect , sume impresionante  la bugetul de stat . Nu stim daca un om cu asemnea volum al afacerilor , ar fi interesat de politica , insa pentru politicienii din Poiana Mare ar fi cu siguranta un mare castig sa aiba parte de expertiza economica a unui om cu asemenea succes in afaceri .