Nu am reusit sa castigam de pe urma podului decat o coloana extrem de enervanta de tir-uri

Nu am reusit sa castigam de pe urma podului decat o coloana extrem de enervanta de tir-uri
Nu am reusit sa castigam de pe urma podului decat o coloana extrem de enervanta de tir-uri

Doua parcari private sunt cam toata dezvoltarea economica care a adus-o podul Calafat - Vidin orasului nostru . Bineinteles mai este si societatea care administreaza podul si care este foarte bine administrata si unde s-au mai creat niste locuri de munca . Societatea care administreaza podul a mai sprijinit si finantat si multe activitati educationale , culturale si sportive din municipiul Calafat .

Dar asta este cam tot . Vreme de 9 ani nu am reusit sa cream un mecanism care sa aduca mai multi bani orasului prin exploatarea acestui trafic . Mai mult coloana de tiruri a devenit o problema permanenta mai ales in viata locuitorilor satului Basarabi dar si a tuturor care tranziteaza acea zona . S-a creat un mic comert tranfrontalier in special cu lemne , benefic pentru locuitorii acestei zone insa care inclina balanta comerciala in favoarea partii bulgare . 

In mandatul trecut se reusise cel putin scoaterea autocamioanelor din satele Basarabi si Golenti . Acum insa s-a revenit . In campanie electorala , actualul primar promitea ca va realiza o centura ocolitoare . Acum a revenit la iddea parcarii pe un teren al Agentiilor Domeniilor Statului . Greu de facut si costisitoare , aceasta idee nu va rezolva cu nimic problema , pentru ca nu poti sa obligi soferii sa intre in parcare iar parcari deja avem in zona privata . Daca acum nu-i putem obliga sa intram in ele cu siguranta n-o sa-i putem obliga sa intre nici in cea a primariei in primul rand datorita faptului ca nu exista legislatie in acest sens . Probabil ca nici n-o sa ajungem la acel moment pentru ca din fericire nu vom ajunge sa aruncam miliarde pe o parcare ce nu o va folosi nimeni , asta deoarece terenul in cauza nu va ajunge niciodata in proprietatea primariei .

Din pacate insa , nu suntem in stare de 8 ani sa cream orasului nici un avantaj economic de pe urma a cateva mii de autocamioane si autoturisme care tranziteaza podul de peste Dunare . Ramanem doar cu toate problemele de trafic generate de coloane de autocamioane si probabil ca nimic nu se va schimba vreodata .