Medicii romani fara certificat verde vor fi dati afara

Medicii romani fara certificat verde vor fi dati afara
Cadrele medicale care nu prezinta certificatul verde vor fi suspendate pentru 30 de zile, urmand ca dupa aceea, daca nu se razgandesc, urmeaza sa li se desfaca contractul de munca.
”Ieri, Ministerul Sănătății a pus în transparență decizională proiectul de lege privind obligativitatea certificatului digital UE pentru personalul medical, respectiv pentru personalul din IGSU, Inspectoratul General de Aviație și pentru personalul din laboratoarele medicale.
Este o măsura necesară în această perioadă, este o măsură care se aplică pe perioada stării de alertă, un proiect legislativ care va fi introdus în Guvern și cu care Guvernul se va prezenta în Parlament.
În cazul în care nu se prezintă, avem de-a face cu o persoană din sistemul medical care nu este vaccinat, nu a trecut prin boală și nu se testează, va fi suspendat contractul individual de muncă, respectiv după 30 de zile de la suspendare poate avea loc și încetarea contractului de muncă”, a declarat, marți, ministrul interimar al sanatatii, Cseke Attila.