Cosmin Vasile - un președinte modern si fără fițe

Cosmin Vasile - un președinte modern si fără fițe

Când te gândești la un președinte de Consiliu Judetean , cu siguranță iți vin in minte imaginile cu Oprișan sau Gheorghe Flutur , după vizionarea cărora , senzația de greață care te asalta instantaneu , nu trecea nici măcar daca ai fi consumat intraga producție de lămâi a Greciei . Personaje atinse cronic de sindromul lui Dumnezeu , la care aroganța părea a face parte din aura divină care îi inconjura .

Numai ideea ca trebuie sa ajungi la starostele județului pentru a rezolva o problema , se zvonea a fi o sarcină mai dificilă decat in filmele din seria Misiune Imposibilă . Istorisirile celor ce ajungeau sa vorbeasca cu personaje gen Mischie , Oprisan și alți asemenea presedinti atinsi de harul divinitatii deveneau povesti iar povestile deveneau legende . Fiind doar istorisiri orale , nici nu mai stiai care a fost sursa initială , insă era clar că persoana care ajungea acolo era cu adevărat aproape un erou de legendă , un om '' greu '' . 

Și având toate acestea in minte , te întâlnești cu Cosmin Vasile . După 15 minute de discuții parcă tot aștepți sa vină președintele ăla arogant și plictisit care să iți dea una peste nas de la înalțimea sa olimpiană . Omul insa continua sa vorbescă calm și să te asculte cu răbdare , iar ție iți vine aproape sa îi spui '' fii frate un pic mai arogant că nu am ce povesti prietenilor despre cum a fost întâlnirea cu președintele Consiliului Județean '' .

Ce este la fel de curios , este faptul ca nici personalul din subordine nu pare sa aibă cu limbile adânc infiltrate in anusul prezidențial , ceea ce te pune in si mai mare dificultate . Cum se poate domne' sa fii vătaf de județ și să nu te pupe in fund subordonații ?

Nici măcar sa nu faci și tu faze din alea penibile , de imagine , in care să apari la televizor și să te prefaci ca te iei de constructorii care nu iși fac treaba ?

Nu vezi in biroul sau nici macar o masa lunga de vreo 20 de metri , ca simbol al puterii dâmbovițene , nici macar tablouri cu fosti domnitori cu care fiecare preseinte de CJ crede ca se aseamana . In locul tablourilor vezi niste grafice cu termenele de finalizare ale diverselor lucrari sau termene de depunere ale unor proiecte pe fonduri europene .

Toate discutiile sunt despre atragerea de fonduri europene si guvernamentale . Pâi si bârfa politică unde este vericule ? Că doar de asta am venit . Să aflăm care cui a mai tras-o , care și-a mai furat-o . Că nu suntem obisnuiți sa rezolvăm problemele .

Noi venim de fapt să vedem un presedinte arogant , cu apucături vădit fanariote si comuniste și care să ne arunce , drept satisfacție , căteva frânturi de bârfe politice pe care sa le rostogolim impreuna cu prietenii , la piata sau la cafea , drept adevaruri absolute , cunoscute doar de catre initiati .

Că doar venim să ne satisfacem sindromul Stockholm , creat de politicieni , nu sa rezolvam problemele . 

Cosmin Vasile insa vrea sa rezolve problemele si evita cu incapatanare imaginea de godfather , semanata cu atata sârguință de vechii politicieni români . 

Am plecat de la acea întâlnire cu problema rezolvată , insă fară nici o poveste memorabilă . Nu m-a umilit nici un politician , nu am vazut nici un angajat încercând sa intuiască momentul când pe umărul șefului se va așeza o scamă , nu am avut parte de nici o urmă de aroganță demnă de nobilimea evului mediu . Nici măcar nu am avut parte de clasica glumă grosolană despre căt de '' bună '' este o anumită angajată a Consiliului Județean .

Intrebarea este daca noi , alegatorii , suntem pregatiti sa avem un presedinte de Consiliu Judetean , cu un profil european sau preferam in continuare circul , pentru ca este adânc intipărită in ADN -ul nostru dorinta de a fi umiliti , de a fi mintiti si de a continua sa ne comportam fata de autoritati ca in perioada fanariota .