Deputat Alina Tănpsescu :Parlamentul a adoptat legea conform căreia șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și motociclete

Deputat Alina Tănpsescu :Parlamentul a adoptat legea conform căreia șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și motociclete

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru modificare OUG nr. 195/2002 ce prevede că șoferii români cu permis categoria B pot conduce și unele motociclete. Legea merge acum la promulgare și președintele nu o mai poate întoarce deoarece ea era deja în Parlament trimisă de președintele Klaus Iohannis pentru reexaminare.

Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce motociclete de cel mult 125 cmc, dacă au cel puțin 2 ani experiență de conducere pentru categoria B și fac dovada că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 10 ore. - conform deputatului Alina Tănăsescu .

Astfel, la articolul 241 alineatul (2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, după litera g), se introduce o nouă literă, lit.g1), cu următorul cuprins:

„g¹) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile și pentru motociclete cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1, cu condiția ca deținătorii permiselor să aibă vârsta de minimum 24 de ani împliniți, o experiență de cel puțin 2 ani de conducere pentru categoria de vehicule B și fac dovada, printr-o adeverință, că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 10 ore în acest sens în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de vehicule. Adeverința obținută se înscrie în Registrul național al cursanților gestionat de către Autoritatea Rutieră Română, iar informația deținerii acesteia se transmite pe cale electronică Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări în vederea introducerii mențiunilor corespunzătoare în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate.”