Peste 11.000 de țigarete ascunse în compartimentul motor, descoperite în P.T.F Calafat

Peste 11.000 de țigarete ascunse în compartimentul motor, descoperite în P.T.F Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în urma controlului de frontieră efectuat asupra unui autocamion, care circula pe ruta Turcia-Marea Britanie, cantitatea de  11.200 țigarete( 560 pachete de țigarete), cu timbru de acciză bulgăresc, ascunse în compartimentul motor al mijlocului de transport.

La data de 19.01.2024, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în țară, doi cetățeni bulgari, care călătoreau într-un autocamion, înmatriculat în Bulgaria, care circula pe ruta Turcia-Marea Britanie, transportând textile.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri  au descoperit, ascunse în compartimentul motor, 11.200 țigarete (560 pachete de țigarete)  diferite mărci, care aveau aplicate timbru de acciză bulgăresc.

În cadrul cercetărilor, cei doi cetățeni bulgari au declarat ca le aparțin, dar nu  posedă documente de proveniență pentru bunurile respective.

În cauză, întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 12.880 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, iar persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu avertisment.