Când ne vom trezi , vom realiza ca la Calafat s-au alocat cei mai puțini bani din Dolj ( pe cap de locuitor) . Seaca de Camp a obtinut mai multi bani decat Calafatul

Cand vom reusi sa ne trezim din reverie , privind proiectul aprobat de către guvern , vom observa ca municipiul Calafat a primit cei mai putini bani pe cap de locuitor din Dolj . Am fost depasiti de comune cu trei mii de locuitori . Seaca de Camp , Lipovu , Daneți , Sadova si altele au primit bani mai multi decat Calafatul . Tot in zona noastra comunele Cetate , Ciupercenii Noi si Motatei au primit fiecare in parte aproape cat Calafatul desi populatia celor trei insumate este mai mica decat Calafatul . 

Ghidici , Rast , Maglavit si altele din zona au primit de asemenea sume , pe cap de locuitor , mai mari decat Calafatul . Aproape ca nu gasesti in lista doljeana vreo localitate care sa fi primit mai putini bani pe cap de locuitor mai puti decat la Calafat . 

DE ASEMENEA , faptul ca am obtinut un proiect , nu este nici o isprava avand in vedere ca 99% dintre localitatile din Romania au avut proiecte aprobate . Este rusinos ca localitati precum Seaca de Camp , Lipovu , Daneti sau Sadova sa primeasca sume generale mai mari decat municipiul Calafat .

In timp ce municipiul Calafat , cu peste 17000 de locuitori a primit aproximativ 18,5 milioane lei , Seaca de Camp cu vreo 3000 de locuitori a primit 19 milioane lei . 

De asemenea orasul Calafat si satele Basarabi si Golenti nu au beneficiat de nici un leu . Daca municipiul Craiova a beneficiat de 17 proiecte , putea si Calafatul sa se zbata sa obtină macar doua , mai ales ca intre proiectele respinse se afla si Bulevardul HCC . 

De fapt marea realizare , rasplatita cu sute de felicitari si fotografii cu poza primarului in medalion , asa cum vedea in albumele foto de la nunti , in urma cu 20 de ani , este un esec de proportii pe care il vom analiza si si saptamanile ce urmeaza .