Nici una dintre promisiunile guvernelor Orban - Catu pentru localitatile din zona Calafatului nu a fost realizata

Nici una dintre promisiunile guvernelor Orban - Catu pentru localitatile din zona Calafatului nu a fost realizata

Venirea la putere a guvernelor de dreapta , in ultimii doi ani , conduse fie de Ludovic Orban , fie de Florin Catu au demarat cu promisiuni de anvergura pentru toate localitatile din zona Calafat .

Sa le luam pe rand . Modernizarea portului Calafat , proiect amplu care teoretic s-ar fi ridicat la zeci de milioane de euro nu a ajuns nici macar la stadiul de studiu de fezabilitate , iar pentru acesta nu a fost alocat nici un leu in bugetul de stat din ultimii ani .

Autostrada Calafat - Lugoj , care apoi s-a transformat in drumul expres pentru ca ulterior Calafatul sa fie scos definitiv din proiect la care de aemenea insa nu a fost realizat nici studiul de fezabilitate .

Extinderea retelei de gaz a fost o alta mare promisiune , insa asa cum am vazut aceasta retea nu s-a extins cu nici macar un milimetru in ultimii doi ani . Modernizarea caii ferate Calafat - Vidin a fost deasemenea tot doar o poveste pentru ca nu s-a miscat nici un deget in acest sens .

Este totusi incredibila situatia primarilor PNL din zona care au sustinut toate aceste gogomanii poate cu buna credinta si care acum viseaza la alte proiecte prin CNI sau PNDL . In primul rand bugetul anului viitor va fi sub constrangerea cheltuielilor sociale si scaderea deficitului . In al doilea rand 60% dintre fondurile pe care visau ca si le impart singuri se vor duce catre PSD , iar din cele putine care vor ramane nici unul nu va finalizat pana la finalul mandatului , adica peste doi ani si jumatate . Probabil ca la anul exact in aceeasi perioada nu va fi desemnat nici macar castigatorul licitatiei la proiectele care vor ramane si care din informatiile noastre vor fi infinit mai putine decat visau primarii PNL din zona .