Traseu turistic de 175 km care trece prin prin Cetate , Maglavit si Calafat realizat de catre Consiliul Judetean Dolj

Traseu turistic de 175 km care trece prin prin Cetate , Maglavit si Calafat realizat de catre Consiliul Judetean Dolj
'' Depunem un nou proiect pentru finanțare din fondurile europene alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Vrem să amenajăm peste 175 kilometri din traseul EuroVelo 6 Atlantic – Marea Neagră, care tranzitează județul Dolj de-a lungul fluviului Dunărea, din banii alocați României pentru implementarea a 3.000 de kilometri de trasee de cicloturism.
Astăzi, am supus la vot, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Dolj, acordul de participare a județului Dolj, în calitate de lider de proiect, alături de unități administrative din județele Mehedinți și Olt, la implementarea traseelor de biciclete finanțate prin PNRR.
În total, traseul propus pentru amenajare are o lungime de 357 km și 9 kilometri de conexiuni secundare către obiectivele turistice. Acesta străbate toate unitățile administrative de pe malul Dunării din județul Dolj, adică 19 localități, dar și 15 localități din județul Mehedinți și șase localități din județul Olt.
În județul nostru, infrastructura de biciclete va asigura acces către Portul Cultural Cetate, Mănăstirea Maglavit, Palatul „Marincu” din Calafat, rezervația naturală Pădurea Zăval, ariile protejate din zona Lacului Bistreț și a Confluenței Jiu – Dunăre, parte a rețelei ecologice europene Natura 2000. Pe același traseu, bicicliștii vor putea ajunge la Cetatea Medievală a Severinului, la Muzeul Regiunii Porților de Fier, la Castrul Roman de la Hinova sau la Cetatea Romano-Bizantină Sucidava.
Scopul trasării și amenajării acestor trasee este acela de a încuraja turismul cultural cu mijloace de transport ecologice și sustenabile, conform normelor impuse de Uniunea Europeană. ''scrie pe facebook , Cosmin Vasile , presedintele Consiliului Judetean Dolj .