Terminati-o cu angajarile la primarie pentru ca bagati orasul in faliment !

Terminati-o cu angajarile la primarie pentru ca bagati orasul in faliment !

Conform unor surse din primarie se pare ca se mai pregatesc cateva runde de angajari la primarie . 

Ce nu inteleg oamenii care ne conduc este faptul ca aceste modificari sunt sistemice , nu le mai poti da inapoi . Nu mai poti da oamenii afara pentru ca in majoritatea cazurilor vor castiga procesele si vor revenii la munca urmand sa fie platiti si pentru timpul petrecut acasa . 

Tinerii continua sa plece din oras , numarul pensionarilor continua sa se reduca din cauze naturale , economia privata aproape nu exista . Singurele investitii importante in Calafat sunt cele realizate de catre Consiliul Judetean si Compania de apa Oltenia si proiectele in desfasurare din mandatul trecut . Costurile energiei si ale materialelor de constructii vor afecta atat cheltuielile de functionare cat si pe ale putinelor investitii care au mai ramas . Primaria nu va mai avea bani sa plateasca nici salariile in anii care urmeaza din cauza scaderii demografice , spitalul va avea mai putine servicii medicale , scolile tot mai putini elevi , ANAF tot mai putine venituri , mediul privat tot mai putine venituri . Asta va insemna mai putini angajati la primarie , mai putine cadre medicale la spital , mai putini profesori la scoli , mai putini angajati la ANAF si trezorerie , mai putini politisti , aproape deloc politisti de frontiera in momentul in care vom intra in Schengen . Sa nu uitam digitalizarea din PNRR care este sublima dar care va duce tot la desfiintarea de locuri de munca in zona bugetara . Zeci de afaceri din Calafat vor continua sa dispara din cauza reducerii numarului de bugetari si pensionari dar si din cauza comertului online care mai are inca o marja importanta de dezvoltare .

Cei din primarie ar trebui sa isi faca bugetul proiectand o valoare dubla la costul energiei electrice si al combustibilului pentru iarna viitoare si probabil cu alte cresteri importante la alte utilitati .

Vestea proasta este ca de anul asta putem sa uitam de traditionalele sume de la guvern pentru ca acolo problemele sunt mult mai mari dupa ce au crescut pensii , alocatii , salarii  , dupa ce vor trebui sa compenseze facturile la energie in conditiile unui deficit bugetar cu vreo 2,2 procente mai mic decat cel de anul trecut .

Asa ca toti baietii si fetele care ati mai ramas prin preajma primarului incetati sa il mai barfiti pe la colturi si impuneti-va punctul de vedere . Iar daca nu reusiti plecati . Pentru ca la orice restructurare ultimii veniti vor fi primii plecati . Iar criteriile pentru restructurare le stabileste consiliul local , nu primarul .