România fierbe timp de o săptămână

România fierbe timp de o săptămână
Meteorologii avertizează că cele mai ridicate temperaturi vor fi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă. Aceasta înseamnă cam 39 de grade Celsius, poate, izolat, şi 40 de grade Celsius, în special în Oltenia.
Astfel este important să știm cum să ne protejăm astfel încât să nu ne fie rău.
”În primul rând, n-ar trebui să ieşim afară decât dis-de-dimineaţă, până în ora 10.00, sau după ora 19.00. În al doilea rând, îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră, din fibre naturale.
Hidratarea este extrem de importantă şi asta înseamnă, în această perioadă, 3-4 litri de apă pe zi. Riscul deshidratării este uriaş”, explică medicii de familie.
Orice semn de slăbiciune sau de ameţeală poate fi un indicator de insolaţie
”În acest caz, persoana trebuie să intre într-un magazin cu aer condiţionat şi să bea o sticlă cu apă rece, până se hidratează complet. Culoarea urinei este un indicator al gradului de hidratare a organismului. Aceasta trebuie să fie cât mai deschisă la culoare”, explică medicul de familie.
Copiii și vârstnicii sunt cei mai expuşi riscului în perioadele caniculare. Dr. Valeria Herdea, medic primar pediatru, îi sfătuieşte pe părinţii cu copii mici să nu iasă la plimbare cu aceştia decât între orele 7.00 şi 10.00 dimineaţa sau după ora 19.00.