Proiect Erasmus la Școala Gimnazială „Constantin Gerotă” Calafat

Proiect Erasmus la Școala Gimnazială „Constantin Gerotă” Calafat

Școala Gimnazială „Constantin Gerotă” Calafat este implicată în proiectul european Erasmus+ „Smart using of waste, desfășurat în perioada 2022-2024 cu școli partenere din Turcia – Izmir Esnaf VE Sanatkarlar Odolari Berligi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi și Italia - Istituto Compresivo „Marvasi Vizzone”, aceasta din urmă fiind și coordonator.

Prima întâlnire a proiectului cu tema „Recycle and recreate. Discover the mine in the waste” a avut loc la Calafat, în perioada 26-31 martie 2023. Școala din Italia a fost reprezentată de Oliva Dalila, Oliva Michele și Rosalba Scarano, iar cea din Turcia de Sezgin Çekerekli și Ebru Gençer, fiecare țară având câte 7 elevi implicați în mobilități.

În cadrul acestei întâlniri au avut loc vizionări de prezentări PPT, workshopuri despre reciclare și beneficiile acesteia asupra mediului înconjurător, dezbateri despre obiceiurile de reciclare, fiind conceput un plan pentru implementarea principiilor reciclării în cele trei școli partenere. De asemenea, a fost creat „colțul verde al școlii”- unde elevii români, alături de elevii turci și italieni, au plantat flori. Tot în cadrul acestei săptămâni au avut loc excursii culturale la Drobeta Turnu-Severin și București.

Următoarele întâlniri se vor desfășura în Turcia și Italia, unde Școala Gimnazială „Constantin Gerotă” va fi reprezentată de 2 profesori și 7 elevi.