Mandate de arestare prelungite pentru trei barbati din Unirea acuzati de crima

Mandate de arestare prelungite pentru trei barbati din Unirea acuzati de crima

Instanţele de judecată au prelungit mandatele de arestare emise pe numele a trei bărbați din comuna Unirea, încă din iunie 2020. Inculpații din acest dosar sunt acuzați că, în noaptea de 22 spre 23 iunie 2020, au fost implicați într-o încăierare, în urma căreia un bărbat de 57 de ani a fost ucis. De asemenea, în urma scandalului au fost rănite mai multe persoane, iar două mașini au fost avariate.

Potrivit oamenilor legii, scandalul a izbucnit pe o stradă din comuna doljeană Unirea. În conflict au fost implicați opt bărbați. Unul dintre ei și-a pierdut viața din cauza leziunilor suferite.

”Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire la o altercaţie care a avut loc pe o stradă din comuna Unirea. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, din primele date stabilindu-se faptul că între două grupuri de câte patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani, toţi din Unirea, a izbucnit un conflict. În conflict au fost folosite obiecte contondente. În urma altercaţiei, două autoturisme au fost avariate şi mai multe persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din păcate, în drum spre spital, un bărbat de 57 de ani, a decedat”, au precizat atunci reprezentanții IPJ Dolj.

Plângere pentru amenințare înainte de omor

În urma cercetărilor, polițiștii doljeni au stabilit că între persoanele implicate în scandal exista un conflict mai vechi. De altfel, una dintre persoanele implicate depusese o plângere pentru amenințare.

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că altercaţia ar fi pornit de la un conflict mai vechi, existent între cele două grupuri. Un tânăr de 22 de ani, depusese înainte cu puţin timp de izbucnirea conflictului o plângere pentru comiterea infracţiunii de ameninţare, împotriva unui bărbat de 30 de ani, ambii fiind implicaţi în altercaţie”, au mai precizat oamenii legii.

Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de încăierare din care a rezultat decesul unei persoane.

Arest prelungit pentru trei dintre inculpaţi

Pe data de 24 iunie 2020, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pentru șase persoane implicate în scandal. Ulterior, trei dintre inculpați au fost plasat sub control judiciar. Pentru ceilaţi inculpaţi, mandatele de arestare au fost prelungite de instanță în mai multe rânduri. Același lucru s-a întâmplat și pe 17 ianuarie, anul acesta.

Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv față de trei bărbaţi arestați încă din iunie 2020. De asemenea, instanţa a dispus ca ceilalţi inculpaţi să rămână sub control judiciar. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile inculpaţilor.

Între timp, în august 2020, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a șapte inculpați. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 28 februarie.