Peste 100 de bunuri contrafăcute, descoperite la PTF Calafat

Peste 100 de bunuri contrafăcute, descoperite la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat  au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, 108 de perechi de căști wireless, inscripționate cu numele unei firme consacrate, care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 31.01.2021, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 19 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

Cu ocazia efectuării controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în autoturism, ambulate în cutii din carton, 108 de perechi de căști wireless pentru telefon. Acestea  purtau însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marcă.

 În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau șoferului mijlocului de transport, care a declarat polițiștilor de frontieră că nu  documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări față de cetățeanul român, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.