Desa: Bazinul legumicol consacrat al Doljului
Cu peste 1.100 de gospodării, care practică legumicultura în spaţii protejate dar şi în câmp deschis, din care 538 sunt beneficiari ai programului „Tomata”, Desa rămâne bazinul legumicol consacrat al Doljului. Suprafaţa de legume cultivată, la nivelul comunei depăşeşte 250 de hectare, ne încredinţează primarul localităţii Anghelov Aurelian Roşu. Zilnic spre pieţele Craiovei, dar şi ale altor mari municipii din ţară, pleacă între 15-20 tone de roşii, ardei gras şi capia, vinete în principal, dar şi alte sortimente de legume (fasole verde, ceapă, verdeţuri). Cu propriile mijloace de transport legumicultorii din Desa îşi duc marfa pe pieţele din oraşele de pe Valea Jiului şi nu numai. Ei sunt recunoscuţi şi pe pieţele Craiovei. preluare Cuvantul Libertatii