Criza loveste HORECA si la Calafat . Oamenii nu prea mai comanda la domiciliu iar carciumile sunt goale .

Criza loveste HORECA si la Calafat . Oamenii nu prea mai comanda la domiciliu iar carciumile sunt goale .

Criza se pare ca loveste si la Calafat restaurantele , barurile si pizzeriile . Acestea sunt aproape goale in permanenta , evenimentele au disparut iar comenzile la domiciliu au scazut .

De la jumătatea lunii octombrie, după explozia numărului de cazuri COVID, clienţii au făcut un pas înapoi. După introducerea prezentării Certificatului Verde (mai mult de 60% din calafeteni încă nu sunt vaccinaţi , si un procent asemanator exista si in localitatile invecinate ), clienţii au făcut încă un pas înapoi.Al treilea pas înapoi a venit din scăderea comenzilor online, situaţia fiind valabilă pentru toate restaurantele.La comenzile online nu ai nevoie nici de vaccin, nici de Certificat Verde. Creşterea preţurilor peste tot, începând de la energie până la frizerie, creşterea dobânzilor, ştirile de zi cu zi privind cazurile şi morţii de COVID, au instaurat o stare de incertitudine şi toată lumea a început să se retragă în carapacea de vreme rea . 

Reducerea comenzilor online din ultimele săptămâni, atât ca număr, dar şi ca valoare, indică faptul că banii disponibili pentru „socializare” încep să se reducă.Aşa, la un calcul sumar, primitiv, creşterea preţurilor peste tot (energie – plus 100 de lei, utilităţi – plus 200 de lei, alimente, ţigări – plus 200 de lei, carburant – 100 de lei), majorarea dobânzilor (la un credit imobiliar de 85.000 de euro, creşterea ROBOR-ului de la 1,67% în vară, la 2,3% acum, înseamnă 200 de lei în plus la rată), înseamnă 700-800 de lei pe lună, care trebuie plătiţi, acoperiţi de undeva. Creşterea salariilor, asta într-un caz fericit, nu ştiu dacă va acoperi aceste creşteri.700-800 de lei în plus pe lună înseamnă destul de mult.Aşa că aceşti bani trebuie acoperiţi de undeva, iar prima dată, cele mai la îndemână resurse vin din reducerea banilor disponibili pentru a ieşi în oraş, pentru restaurant, sau pentru comenzile online.