Avocatul Irinel Codruț Mușuroi, candidat la Primăria Băilești, un om cu o vastă experiență în administrația publică!

Avocatul Irinel Codruț Mușuroi, candidat la Primăria Băilești, un om cu o vastă experiență în administrația publică!
Experiența a fost dobândită din funcțiile deținute de-a lungul timpului: secretar general al Primăriei și viceprimar al localității în perioada 2012-2021
Născut și crescut în Băilești, Irinel Codruț Mușuroi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova „Nicolae Titulescu” în anul 2004, iar în anul 2005 a absolvit și Facultatea de Istorie din cadrul aceleași Universități. Din 2005 a devenit avocat în cadrul Baroului Dolj. În 2009 a absolvit sudiile masterale cu specializarea ”Drept privat”, în cadrul Universității „Nicolae Titulescu” Craiova.
Tot în anul 2009 la vârsta de 28 de ani devine consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Băilești, pentru ca începând din anul 2012 să fie alături de Primarul Costel Pistrițu, la propunerea acestuia, și în calitate de viceprimar. Confirmând încrederea care i-a fost acordată și în egală măsură performând în funcția de viceprimar, a fost propus și numit în aceeași funcție și în mandatul 2016-2020.
În această calitate, el s-a ocupat de implementarea mai multor proiecte pentru dezvoltarea orașului, alături de Primarul Costel Pistrițu, atrăgând zeci de milioane de euro pentru investiții în infrastructură, în domeniile medical, cultural, educațional, etc. Colaborarea dintre ei, bazată pe o relație sinceră de prietenie, incredere și respect reciproc, s-a dezvoltat de-a lungul timpului și a fost în beneficiul comunității băileștene.
În perioada în care a ocupat funcția de viceprimar al Municipiului Băilești, a implementat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Băilești, valoarea proiectului fiind de peste 9 milioane de euro. Prin acest proiect s-a realizat modernizarea unui nr de 25 de străzi, construcţia de parcări auto, crearea de spaţii verzi, sistem de supraveghere urban, construcţia unei zone pietonale (piaţă civică) modernizarea şi extinderea Parcului Tineretului, precum și sistem de supraveghere urban cu 42 de camere de luat vederi.
Din fonduri de la bugetul local au fost asfaltate 13 străzi.
Un alt proiect pe care l-a implementat cu succes, domnul Irinel Codruț Mușuroi a fost ,,Amenajare zona Parc Balasan”, al municipiului Băileşti, în valoare de 9.714.109,86 de lei (peste 2,2 milioane euro) și care a presupus amenajarea unei suprafețe de 73 476 mp cu alei pietonale, piste de biciclete, terenuri pentru activitati sportive si locuri de joaca, în timp ce o suprafață de 66 126 mp a fost destinată spațiilor verzi.
”Balasan - Zona de pescuit si agrement” este proiectul prin care s-au amenajat cele două lacuri ale pârâului Balasan cu pontoane pentru pescuit, barci, hidrobiciclete si caiacuri. Valoarea totală a proiectului a fost de 823.702,98 lei.
Un alt proiect al municipiului Băileşti în realizarea căruia s-a implicat domnul Irinel Codruț Mușuroi a fost „Lucrări de intervenție (D.A.L.I.) reabilitare, modernizare, extindere si eficientizare iluminat public”. Prin acest proiect, s-au montat un număr de 1.607 lămpi de tip LED, câte una pe fiecare stâlp, cu consumuri energetice și emisii de CO2 scăzute. Valoare proiect: 7.181.593,01 lei.
În 2019, se semna un alt proiect important pentru Băilești: Increasing the efficiency of municipal health care in the border region Berkovitsa-Bailesti-HEALTHEFF. Prin acest proiect s-au dotat cu aparatură medicală (aparat digital de radiologie cu grafie și scopie, echipament mobil radiologie, kit laparoscopic și accesorii, aparat de anestezie, masă chirurgicală, aparat pentru ventilație mecanică, aparat bronchoscopie cu fibră optică, lampă cu led sală operații, aparat cu ultrasunete pentru morfologia fetală - pentru spitalul Prof. Dr. Irinel Popescu. Și în acest caz valoarea proiectului de 3.250.144,31 lei a reprezentat un plus pentru comunitate.
Proiectul integrat „Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale, culturale, recreative și de siguranţă în municipiul Băilești, în valoare de 13.208.054,81 lei, cuprindea construirea clădirii Grădiniţei nr. 3, Școala Gimnazială nr. 1 (clădire parter cu dotări, loc de joacă şi amenajări exterioare, teren de sport multifuncţional), precum și construirea clădirii Grădiniţei nr. 5, Școala Gimnazială nr. 3 (clădire parter cu dotări, loc de joacă și amenajări exterioare, teren de sport multifuncţional). În cadrul acestui proiect va fi modernizat şi reabilitat Satul de Vacanță, în egală măsură va fi realizat și un dispecerat pentru monitorizarea sistemului de supraveghere video, cu 300 de camere de supraveghere.
Candidatul PSD pentru funcția de Primar al Băileștiului, Irinel Codruț Mușuroi, cu o echipă puternică alături de el, este omul care poate aduce performanța în administrația locală, care poate și își dorește ca municipiul Băilești să devină o localitate etalon între așezările doljene.