Consiliul Local a stricat planul electoral al primarului si a alocat banii pentru necesitatile orasului . Iata unde s-au dus banii

Consiliul Local a stricat planul electoral al primarului si a alocat banii pentru necesitatile orasului . Iata unde s-au dus banii

Azi a avut loc sedinta Consiliului Local in care s-a votat bugetul pentru anul 2022 . Propunerea primarului era una populista care avea in vedere in special lucrari de imagine fara legatura cu realizatea si necesitatile municipiului Calafat . 

Pentru prima data in istoria orasului insa o majoritate a consiliului formata din membrii tuturor partidelor politice au decis sa aloce banii pentru lucrurile cu adevarat importante . 

Astfel au fost alocate sumele necesare pentru a realiza lucrarile de aductiune apa si canalizare pentru toate strazile din municipiu care nu aveau aceste facilitati si s-au alocat bani pentru Basarabi si Golenti care fusesera uitate de catre primar .

De asemenea s-au alocat bani pentru un studiu privind centura ocolitoare la Basarabi si Golenti , studiu care va sta la baza obtinerii de fonduri guvernamentale sau europene pentru realizarea acestui deziderat .

S-au alocat sume suplimentare pentru scoli si spital , acestea fiind doua dintre prioritatile orasului .

S-au alocat sume si pentru demararea lucrarilor de consolidare a zonei Debarcader .

Primarul insista asupra faptului ca au fost luati bani de la asfaltarea unor strazi dar nu spune ca acei bani nu erau alocati ca investitii ci erau alocati drept reparatii , adica bani cu dedicatie , fara licitatie , fara proiect , fara prea multe verificari . Consiliul i-a cerut in schimb ca toate aceste investitii sa se faca in baza unor proiecte , nu dupa ureche , dupa bunul plac al primarului .

De asemenea a fost blocata organigrama care prevedea inca vreo 20 de posturi noi la primarie platite tot din banii calafetenilor .

S-au aruncat acuzatii grave . Unii consilieri au acuzat ca au fost amenintati de catre primar pentru a vota asa cum dorea acesta . Vom reveni cu detalii .