Premierul consumator mai este și țepar

Premierul consumator mai este și țepar

A aparut al doilea dosar al lui Florin Cîțu din America, de data asta unul civil. Din rechizitoriu rezulta ca fostul ministru de finante, actualul premier al Romaniei a dat o țeapă unei banci americane.

La 6 ani după plecarea din SUA, pe 21 iulie 2008, Florin Cîțu este chemat în judecată în instanța din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii.

Aleph News și Agenția Mediafax au obținut în exclusivitate, în urma unei solicitări oficiale, și dosarul civil al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum el a fost pus la dispoziție de către autoritățile judiciare americane, și prezintă publicului în cele ce urmează faptele și mărturiile, în ordine cronologică, așa cum se regăsesc și reies din documentele aflate în dosar. Ca atare, în vara lui 2008, firma de recuperare de creanțe, Clarke Jordan Financial LC, îl dă în judecată civilă pe Florin Vasile Cîțu și îl acuză că are o datorie la bancă de 6.698,73 de dolari în urma tranzacțiilor de pe cardul de credit, că Florin Cîțu nu și-a respectat contractul, că i-a trimis acestuia o notificare, și cere oficial în instanță, prin procesul civil deschis cu numărul LACV044600, de la Florin Cîțu datoria, plus dobânda aferentă, plus o datorie în cazul neplății de 5%, plus costuri de judecată și orice altă compensație consideră instanța. În total, Clarke Jordan Financial, LC cere de la Florin Cîțu peste 9755,27 de dolari în plângerea depusă la Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story.

Solicitat ieri de presă ca să dea multe detalii și explicații în legătură cu procesul în care apare invocat pe site-ul instanței americane în perioada 2008-2009, Florin Cîțu, premierul României și ministrul interimar de Finanțe a declarat: „Acolo nu am nicio explicaţie. În 2008, eram deja în România. Deci chiar nu ştiu despre ce se întâmplă acolo. Chiar nu știu, în 2008 eram în România. (…) Chiar nu ştiu. (…) Nu știu, nu am achitat nicio sută de euro, deci nu știu despre ce este vorba. În 2008, eram în România. Chiar nu știu despre ce este vorba, o să mă uit să văd, dar nu am achitat nicio sumă, chiar nu știu”.

Premierul Florin Cîțu nu a putut indica dacă procesul său civil din Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story este legat de o „problemă financiară” sau de vreun împrumut nerestituit în urma costurilor legate de procesul său din SUA din perioada 2000-2001: „nu cred, vă daţi seama că au trecut șase ani de atunci. Mulțumesc!”.