Calafat . 400 de zile de la alegeri . Multe vorbe . Putine fapte .

Calafat . 400 de zile de la alegeri . Multe vorbe . Putine fapte .

Ieri in sedinta Consiliului Local , primarul Dorel Mituletu a tinut neaparat sa faca o dare de seama a activitatii sale de la inceputul acestui mandat care in curand va fi consumat in proportie de 30% . Daca se va stabili , ceea ce se aude pe surse , ca alegerile locale vor avea loc in iunie , de la finalul acestei ierni pana la campania viitoare mai sunt practic 2 ani .

In discursul domnului primar am auzit despre numeroase proiecte , despre PNRR , despre PNDL redenumit Anghel Saligny , despre asfaltari , parcuri , sali de sport si stadioane insa foarte putin despre ce s-a realizat sau despre promisiunile care s-au evaporat deja .

 Amintim despre drumul expres Calafat - Lugoj care a disparut , despre modernizarea caii ferate Craiova - Calafat , magistrala de gaze , modernizarea portului si alte promisiuni liberale mistuite de flacarile sperantei si acoperite de fumul uitarii unei vizite diplomatice in urma careia am aflat doar ca americanii stiu sa minta mai mult decat romanii .

La nivel local singurele lucruri care se misca sunt proiectele de pe vremea PSD in privinta carora primaria nu are nici un merit . Mai mult se pare ca nu reuseste sa oblige constructorul sa respecte termenele de executie .

Despre realizari ce sa mai vorbim . Un WC , niste rafturi , cateva reparatii minore  si un adapost de caini fara autorizari de la DSP si mediu si despre care aflam ca acel teren nici nu fusese trecut din domeniul public in cel privat , fara cod CAEN direct pentru ridicarea cainilor si de unde aflam ca din cand in cand catelusii mai evadeaza . Pana acum au fost capturati aproape 30 de caini . In ritmul asta , presupunand ca nu se mai inmultesc vom avea inca vreo 7-8 ani de asteptat pana la rezolvarea problemei .

Cat despre noile proiecte domnul primar si PNL ar fi trebuit sa vada ca orasul nostru nu exista in PNRR , iar pentru Anghel Saligny nu exista buget asftel ca se va proceda la o finantare multi anuala . In aceste conditii , vom avea in cel mai fericit caz ordinul de incepere al lucrarilor prin 2024 si inceperea executiei poate din 2025 . Asta in conditiile in care va fifinantat si in conditiile in care acest proiect national va functiona in conditiile unui buget tot mai sufocat de diminuarea anuala a deficitului bugetar . Foarte multi de ' daca ' .

De fapt a fost un mandat in care actualul primar si PNL au venit doar cu proiectele pe care le respinsesera atunci cand erau in opozitie . O lipsa de viziune arida din partea echipei primarului .

Bugetul de investitii va continua sa scada deoarece alocarile bugetare vor fi tot mai mici din cauza scaderii deficitului dar si din cauza faptului ca lipitorii de afise vor continua sa devina bugetari pana la sfarsitul mandatului .

Din pacate nu numai ca nu exista realizari dar se inchid portile inclusiv premiselor de a avea realizari in viitor . Un mic plus exista intr-adevar . Curatenia este la un nivel ceva mai bun decat in mandatul trecut .