Alina-Elena Tanasescu (PSD), după ce noua Lege a pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților: "PSD s-a tinut de cuvânt! ''

Alina-Elena Tanasescu (PSD), după ce noua Lege a pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților: "PSD s-a tinut de cuvânt! ''

Alina-Elena Tanasescu (PSD), după ce noua Lege a pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților: "PSD s-a tinut de cuvânt!Pensiile vor crește, iar inechitățile vor fi eliminate prin recalculare” 

Deputata social-democrată a votat pentru aceasta noua lege. Alina Tanasescu 
precizează  ca principiile care stau la baza proiectului de lege privind pensiile sunt echitate, solidaritate şi respectarea muncii. 

Deputații au adoptat luni, în ședință de plen, legea pensiilor după ce Comisia de Muncă a dat raport favorabil proiectului propus de Guvern, dar cu amendamente admise de la PSD şi PNL.

Actul normativ - care prevede că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate după o nouă formulă - a fost dezbătut de Senat săptămâna trecută.Camera Deputaților a fost for decizional în acest caz.

Totodată, prin adoptarea noii legi a pensiilor în termenul convenit între Guvernul României și Comisia Europeană, PSD a realizat angajamentul său față de pensionari de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut determina înghețarea punctului de pensie până în 2070.