VIDEO | Tânăr din Calafat, reținut după ce a convins o femeie să fure banii și bijuteriile familiei.

VIDEO | Tânăr din Calafat, reținut după ce a convins o femeie să fure banii și bijuteriile familiei.

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Calafat, județul Dolj, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de instigare la infracțiunea de furt, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, a fost reținut de către polițiști. 

Potrivit IPJ Dolj, în data de 26 ianuarie, poliţiştii Secției Rurale Poiana Mare au fost sesizaţi de către un bărbat, de 64 de ani, din comuna Desa, cu privire la faptul că fiica acestuia, de 34 de ani, i-ar fi furat din locuinţă, suma de 70.000 de lei precum şi bijuterii din aur în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

Două zile mai târziu, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova a depistat, pe strada Râului, din municipiul Craiova, o mașină înmatriculată în Republica Bulgară, în care se afla un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Calafat, bănuit că el este cel care a convins-o pe femeie să ia banii și bijuteriile din casa familiei.

 

Asupra bărbatului a fost găsita suma de 15.100 de lei.

„Din cercetări ar fi rezultat faptul că tânărul ar fi instigat-o pe femeia de 34 de ani să sustragă banii şi bijuteriile, după care s-ar fi deplasat către Municipiul Craiova, la volanul unui autoturism neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere şi refuzând să-i fie prelevate mostre biologice pentru a se stabili valoarea alcoolemiei. În urma activităților întreprinse, s-a recuperat întreaga cantitate de bijuterii din aur sustrase, precum și suma de 15.000 lei, care au fost restituite persoanei vătămate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Tânărul a fost reținut, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de instigare la infracțiunea de furt, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

Cu privire la femeia de 34 de ani, tatăl acestea şi-a retras plângerea.

Astăzi, tânărul va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat în vederea luării unei măsuri preventive.

Sursa-Reporter24