Tache Constantin - un primar de nota zece !

Tache Constantin  - un primar de nota zece !

Comună tânără, desprinsă în urmă cu 17 ani de Piscu Vechi, Ghidiciul arată ca o localitate primenită, la ceasul toamnei, dotată edilitar-gospodăreşte, cu toate arterele asfaltate, piaţa agro-alimentară acoperită, în suprafaţă de 800 m.p., spaţii comerciale curate, sediu modern şi funcţional de primărie, bază sportivă cu gazon artificial, iluminată nocturn, strazi asfaltate , şcoală cu încălzire centrală şi grupuri sanitare adecvate, cadre didactice cu vocaţie şi aşa mai departe. În 10 ani, care coincid cu mandatele de primar ale lui Constantin Tache, “satul” Ghidici şi-a anexat o infrastructură ce legitimează comunele prospere. Ceea ce nu e nici puţin, dar nici mult. Nimic nu s-a făcut bătând din palme, dar “Tache de la Ghidici”, cum îl cunoaşte lumea Doljului, bun gospodar, cu vorba lui domoală, dar cumpănită, niciodată repezită, în bobote, convingând prin sobrietate şi inteligenţă suplă, a răzbit. Poate răzbeau şi “alţii” s-ar putea spune, dar asta este o altă poveste. “Tache de la Ghidici” nu se bate cu cărămida în piept, pentru ce a făcut.

Proiectele realizate pana acum sunt doar o mica parte din viitorul Ghidiciului , deoarece primarul Tache a depus in continuare proiecte pe fonduri europene si guvernamentale . In domeniul privat primarul de la Ghidici a realizat o livada extraordinara si se pregateste sa obtina o linie de imbiteliere sucuri .

Totalitatea noilor proiecte depuse se apropie de 10 milioane de euro si cuprind de la aductiune gaze pana la finalizarea asfaltarii in sat . Aceste proiecte care se vor derula in urmatorii 7-8 ani vor transforma Ghidiciul in una dintre cele mai moderne comune din Dolj .

O minunatie de livada a realizat primarul Tache Constantin la Ghidici . 18 hectare de meri , ciresi si piersici . Din pacate peste 100 de tone de mere stau nevandute pentru ca hipermarketurile din Romania impun conditii imposibile . Saptamana viitoare realizeaza o instalatie de suc de mere . Poate se arata vreun supermarket interesat si de produse romanesti .

Prin grija primarului comunei, Constantin Tache , la Ghidici a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru alimentarea cu gaz al localitatii. Proiectul urmeaza sa fie depus spre aprobare guvernului la sfarsitul lunii, prin programul Anghel Saligny, iar primarul este increzator ca acesta are mari sanse sa fie aprobat.

Copiii din Ghidici au o gradinita nou nouta in valoare de aproape jumatate de milion de euro
Primaria din Ghidici, prin dl primar Constantin Tache, a reusit atragerea de fonduri europene de 470.000 de euro pentru construirea unei gradinite noi pentru copiii din comuna dotata cu tehnologie didactica de ultima generatie la standarde europene. In urma unui proiect japonez, micutii vor beneficia de calculatoare, table scolare inteligente, proiectoare, locuri de joaca, biciclete si multe altele. Salile de clasa sunt dotate fiecare cu grupuri sanitare proprii. De asemenea, gradinita are si un cabinet medical unde copiii pot fi consultati in caz de nevoie. Cladirea este independent energetica, fiind dotata cu panouri solare care asigura tot consuml necesar. Inaugurarea va avea loc odata cu inceperea anului scolar, adica luni 13 septembrie.