Peste 14.000 de țigarete descoperite ascunse într-un microbuz,   în P.T.F. Calafat

Peste 14.000 de țigarete descoperite ascunse într-un microbuz,   în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în urma unui control amănunțit efectuat asupra unui microbuz, cantitatea de 14.400 de țigarete, ascunse și nedeclarate, care aparțineau șoferului mijlocului de transport.   

La data de 24.12.2022, în jurul orei 12.00,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz, un cetățean bulgar, în vârstă de 45 de ani.

    În urma efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, ascunse și nedeclarate, în locul de depozitare a bagajelor, mai multe pachete de țigări care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc. 

  În urma inventarierii cantității de țigări, au rezultat 14.400 de țigarete (720 pachete), inscripționate cu nume diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc. 

Colegii noștri au stabilit faptul că țigările aparțineau persoanei sus-menționate care nu a putut prezenta documente de proveniență pentru aceste produse. 

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 18.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete , conform art. 452 din  Legea 227/2015.