Inaugurare drum Craiova- Cetate

Inaugurare drum Craiova- Cetate
Inaugurare drum Craiova- Cetate
Inaugurare drum Craiova- Cetate
Inaugurare drum Craiova- Cetate
Astăzi a fost inaugurat drumul județean 561 ????, ???????? ???????? ????????????????????????????̦???? ????????̂????????̆ ???????? ???????????????????????? ???????? ????????????????????̦???????? ????????????????????????????????̦????, ???????? ???????????????? ???????? 71 ???????????????????????????????????? ???????? ????????????????????????????????????????????̆ 7 ????????????????????????. , marcând astfel reușita celui mai amplu proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Județean (CJ) Dolj cu finanțare europeană.
Modernizarea drumului, cu o lungime de 71 km, a durat trei ani și jumătate și a costat 45 de milioane de euro din fonduri europene.
Investiția vine în beneficiul direct al unui areal cu peste 300.000 de locuitori, în condițiile în care drumul județean traversează teritoriul a 10 localități: municipiul Craiova și comunele Bucovăț, Terpezița, Sălcuța, Vela, Vârtop, Orodel, Plenița, Caraula, Unirea, Moțăței și Cetate.
La eveniment au participat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, vicepreședintele CJ Dolj Antonie Solomon, administratorul public al județului, Cosmin Durle, deputata Alina Tănăsescu și primarii comunelor traversate de acest drum.
În intravilanul localităților au fost amenajate punctele de acces la proprietăți, parcări, stații de autobuz, trotuare și piste pentru biciclete.