Facturile bubuie in Romania! Liberalii dau din colt in colt si nu au nicio solutie!
Aproape ca nu exista zi in care guvernul sa nu-si dea cu stangul in dreptul. Au explodat facturile la energie electrica si gaze, pretul combustibililor la pompa se apropie vertiginos la cel din strainatate, unde salariile sunt de cateva ori mai mari ca in Romania, iar actuala putere se pare ca nu are nicio rezolvare pe termen scurt. Se fac comisii, controale, sedinte si “analize guvernamentale”, se spun multe cuvinte fara continut in timp ce populatia e nevoita sa achite facturi din ce in ce mai mari. Energia electrica a crescut cu 51% fata de anul trecut, gazele se vor dubla, pretul materialelor de constructii a crescut si el cu, ATENTIE, 300%! Se anunta o iarna infernala pentru romani din cauza costurilor ridicate. Inflatia galopanta, cursul euro-leu in continua crestere, cheltuielile cu facturile tot mai mari si lipsa totala de pricepere a guvernarii vor face viata romanilor un calvar in iarna ce urmeaza.
Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul nu va plafona prețurile la energie și că se ia în calcul compensarea unei părți din factură. ”Trebuie să le explicăm oamenilor de ce au crescut prețurile la energie!”
Premierul Florin Citu a anunțat că Guvernul nu va plafona prețurile de pe piața energiei. El a recunoscut că statul nu are soluții pe termen scurt pentru a opri creșterea prețurilor și că nu se ia în calcul plafonarea tarifelor.
„Soluția nu poate să vină doar de la premier, trebuie să găsim soluțiile împreună. Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile. Asta ca să fie foarte clar. Problema majoră cu care ne confruntăm acum, o creștere a prețurilor peste tot în Uniunea Europeană. În același timp, problema noastră este că trebuie să și importăm energie și nu producem cât avem nevoie...
Eu sunt gata să-mi asum acest obiectiv, este clar că avem nevoie de independența energetică a României. Suntem dependenți de prețurile energiei din UE. Am văzut că în Spania prețurile s-au triplat, dar noi avem resursele pentru a avea independența energetică. Trebuie să creștem capacitatea de producție, avem proiecte în derulare, este important pentru această Guvernare și îmi asum acest obiectiv de a atinge independența energetică a României. Bineînțeles că este un obiectiv pe termen mediu, dar trebuie să rezolvăm problema pe termen scurt, pentru iarnă”, a explicat, marți, prim-ministrul Florin Cîțu.