Regele Charles are cancer, anunță Palatul Buckingham

Regele Charles are cancer, anunță Palatul Buckingham

Regele Charles a fost internat în spital pentru o procedură chirurgicală de prostată. În timpul internării, conform Palatului Buckingham, o problemă separată a atras atenția medicilor. Testele de diagnostic ulterioare au confirmat că Regele Charles are o formă de cancer. 

Majestatea Sa a început astăzi tratamentul. Medicii l-au sfătuit să amâne îndatoririle de față cu publicul în această perioadă: ”Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii i-au sfătuit să amâne sarcinile public. Pe tot parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să întreprindă chestiuni de stat și acte oficiale, ca de obicei”. 

Palatul nu a oferit detalii despre cancerul lui Charles, dar o sursă regală a spus, pentru Reuters, că nu este vorba de prostată.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, care a devenit rege în septembrie 2022, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta, este ”pe deplin pozitiv” în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la serviciul public deplin cât mai curând posibil, a spus Palatul.

Comunicatul de la Palat mai arată că ”Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente în spital. (...) Majestatea Sa a ales să-și împărtășească diagnosticul pentru a preveni speculațiile și în speranța că va ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”.​