Ivantu Dumitru , consilier local : '' In mandatul trecut, actualul primar s-a opus autobuzelor electrice , iar acum vrea sa transporte elevii cu un autobuz ruginit si defect , in care ploua ''

Ivantu Dumitru , consilier local : '' In mandatul trecut, actualul primar s-a opus autobuzelor electrice , iar acum vrea sa transporte  elevii cu un autobuz ruginit si defect , in care ploua ''

Trecut sau viitor, retrograd sau futurist?

Atunci când Lucian Ciobanu,  primar în acea perioadă al Calafatului, a propus un proiect de achiziție de autobuze electrice, opoziția de atunci, care avea și majoritate în consiliul local s-a opus, spunând că este un proiect sf.
Și nu s-a aprobat proiectul.
Ieri, la ședința de consiliul local se propune transferarea unui autocar din  gestiunea clubului sportiv "Dunărea" Calafat în gestiunea Serviciului de Utilități Publice.
De ce? Ca să se facă transportul elevilor și a populației din satele aparținătoare la Calafat.
Oare ce  era mai bine pentru populația din aceste sate, un autobuz electric nou sau un autobuz de 22 de ani, ruginit și în care la o ploaie mai puternică plouă înauntru?

S-a aprobat transferul acestui autobuz, dar care sunt costurile reparării lui?
 Consilierii din mandatul trecut ce ați votat împotriva  proiectului, dintre care unul este chiar primarul actual  al Calafatului,  aveți mustrări de conștiintă  pentru votul dat atunci?
Cum era să se circule cu un autobuz electric pe un drum reparat, pentru că și repararea drumurilor dintre localități era prinsă în proiect și cum va fi să se circule cu un autobuz peticit.
Să fie învațătură de minte pentru noi toți consilierii locali să votam pentru viitor, atunci când ni se prezintă proiecte inovatoare și nu pentru trecut.
Să fie înteles, nu-i acuz pe consilierii locali care astăzi au votat in unanimitate transferul autobuzului, aceasta era  sigura obțiune posibilă la momentul actual.
Și ca o aducere aminte, tot în perioada  mandatului de primar a lui Lucian Ciobanu  s-a  cumpărat autobuzul menționat.
Că a fost bine, că a fost rau, este o altă discuție.