Paradox ! Calafatul nu are industrie dar este cel mai poluat oras din tara !

Paradox ! Calafatul nu are industrie dar este cel mai poluat oras din tara !

Ultima veste la care ne asteptam era sa aflam ca municipiul Calafat este cel mai poluat oras din tara . Nu avem industrie dar suntem pe locul I la poluare . Probabil ca socul este echivalent cu al unei virgine care afla ca este insarcinata . Cazurile divine se exclud din discutie si in nici un caz nu poate fi integrat Calafatul in acea categorie pentru ca nu avem nici un semn ca am fi favoritii unei puteri divine .

Ni se explica faptul ca poluarea s-ar datora deseurilor depozitate aiurea si traficului de autocamioane . Daca ne amintim , in campania electorala , toti ne promiteau centura ocolitoare la Basarabi si Golenti , de la primar pana la mai marile fete guvernamentale care tropaiau pe strazile orasului si satelor apartinatoare in cautare de voturi . Au trecut alegerile si asa cum a disparut autostrada Calafat - Vidin , le fel de repede s-a evaporat si soseaua ocolitoare .

Acum promit o parcare , pe un teren care nu apartine primariei , cu o situatie juridica destul de greu de descurcat si care practic nu rezolva problema . Nu o rezolva pentru ca nu exista legislatie in vigoare care sa poata obliga autocamioanele sa intre intr-o parcare . Exista si acum parcari private care ar putea sa preia traficul daca ar exista baza legala . Conform specialistilor in domeniu nici nu va exista niciodata vreo lege care sa oblige masinile sa intre in parcare dintr-o multitudine de alte prevederi legale nationale si europene . 

Ar trebui sa se revina la solutia practica a realizarii unei sosele ocolitoare si sa uitam de tot felul de idei nastrusnice a unei parcari care va fi extrem de scumpe si al carui rezultat va fi doar falimentarea celor private .

Pana atunci vom ramane cu paradoxul unui oras poluat fara sa aiba industrie .