Dupa vacantele recente, Iohannis nu se grabeste sa rezolve criza politica ce dureaza de doua luni

Dupa  vacantele recente, Iohannis nu se grabeste sa rezolve criza politica ce dureaza de doua luni
Obosit si surmenat, se pare, dupa cele doua minivacante recente si o mica partida de golf in timpul ceremoniilor de la Colectiv , Iohannis a tinut o foarte SCURTA declaratie de presa in care a lasat criza politica la mana partidelor. Declaratia a fost mult mai scurta decat la summitul pentru incalzirea globala, mult mai importanta in opinia sa, dupa cum se vede, decat incalzirea locala. A vorbit despre crize politice, pandemice sau energetice de parca nu guvernul lui ar fi trebuit sa le rezolve pana acum, inainte sa apara. Dar nu are nicio graba, asteapta ca partidele politice sa se puna de acord pentru constituirea unui guvern. Dupa doua luni de criza politica, cu pandemia in plina desfasurare la noi, preturi la energie tot mai scumpe si o anuntata explozie a preturilor la alimente, presedintele asteapta!
Iata declaratia sustinuta in aceasta seara:
Prima temă se referă la procedurile de instalare a unui nou guvern. Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament și astfel Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlamentul României. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile și acest lucru este foarte bun. Acum, este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și, în consecință, nu pot să accept în continuare astfel de abordări. În concluzie, voi aștepta cu consultările formale până când, din discuțiile dintre partide, se cristalizează o majoritate, una asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci, când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern.
A doua temă se referă la școli și vaccinare. La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.
Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare. Vă doresc multă sănătate!