VIDEO Primii kilometri ai Drumului Expres Craiova-Pitești se deschid joi, 21 aprilie

VIDEO Primii kilometri ai Drumului Expres Craiova-Pitești se deschid joi, 21 aprilie

Primii kilometri de Drum Expres din România se deschid circulației joi, 21 aprilie a anunțat sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu după o verificare pe șantier, potrivit economedia.ro.

Este vorba despre prima jumătate a lotului 2, adică 19 kilometri între Robănești ( Dolj) și Piatra Olt ( jud. Olt) care include Centura Balș. Nu este foarte clar, însă când va fi deschisă și a doua jumătate a lotului 2 ( Centura Slatina) unde constructorul român UMB trebuie să rezolve ,,problema” pasajului de cale ferată de la Găneasa.

„Primii kilometri de Drum Expres, construiți în România vor fi dați în trafic joi.
Am făcut astăzi ultima vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, înainte de recepția și darea în folosință a Lotului 1 al Tronsonului 2, care va asigura preluarea traficului în zona orașului Balș.
Este vorba despre primii 18,5 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, respectiv Lot 1 km 17+700 – km 36+200 din Tronsonul 2.
După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:
–pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș
–pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt
În scurt timp vom da în trafic și Lotul 2 al Tronsonului 2.”
 
UMB a montat deja indicatoarele rutiere cu limita maximă de viteză 100 km/h., dar este posibil ca în câteva zile să se aplice noua lege votată miercuri în Parlament și trimisă la Președinte pentru promulgare prin care limita de viteză pe Drumurile Expres să crească la 120 km/h.