Va fi sau nu o restructurare la primarie ?

0
2435

Indiferent ce abereaza cu nonsalanta inca primarul in functie , fondul de salarii al personalului a crescut aberant in ponderea bugetului local . Angajati noi si inutili care se ocupau de cu totul altceva decat aveau mentionat in fisa postului , cresteri semnificative ale coeficientilor au dus la un procent de peste 60 % din bugetul real consumat de salarii .

Intrebarea care se pune este daca noua administratie va vaea curajul sa reduca partial aceste cheltuieli legate de salarizare tinand cont ca numai cheluielile neeligibile de la proiectele de la spital ar putea ajunge la aproximativ 30 miliarde lei vechi . Veniturile din anii viitori nu se anunta nici ele senzationale avand in vedere cotele defalcate pe TVA si impozitul pe venit clar afectate de criza generata de COVID ce pare a reveni in curand . Este clar ca exista o debalansare profunda a categoriilor de personal avand in vedere ca dupa toata avalansa de angajari , primaria continua sa realizeze intretinerea orasului cu zilieri . O sa analizam fiecare compartiment in parte si fiecare persoana in parte si vom prezenta o opinie privind cine munceste , cine taie frunze la caini si cine se ocupa de cu totul altceva decat are in fisa postului .

Trebuie tinut cont de faptul ca orice restructurare va fi realizata cu ajutorul Consiliului Local care va decide care sunt criteriile . Avand in vedere cazuri similare criteriile principale au fost in general vechimea in munca si vechimea in cadrul institutiei