Va fi Doru Mituletu un primar bun sau nu ?

0
1317

Va fi Doru Mituletu un primar bun sau nu ? Greu de spus . Are toate argumentele sa fie unul bun insa niciodata lucrurile nu au fost asa cum pareau .

In primul rand nu se poate plange de lipsa experientei . A fost 6 ani si jumatate viceprimar deci ar trebui sa se pricapa la administratia publica locala , 12 ani a fost consilier local ceea ce ar trebui sa ii confere o expertiza in treburile legislativului local si a fost presedinte al PNL de vreo 6 ani deci se presupune ca are si un bagaj solid de cunostinte politice absolut necesare in negocierile care vor marca acest mandat aflat la umbra unui consiliu local foarte echilibrat .

Un alt avantaj este faptul ca partidul sau este la guvernare . Asta inseamna in primul rand faptul ca prefectura nu va bloca hotararile de consiliu chiar daca vor gravita pe marginea subtire a limitei legii . De asemenea directiile deconcentrate aflate in suborinea guvernului vor fi mai receptive la obtinerea de avize si nu vor fi extrem de hotarate in aplicarea unor sanctiuni si amenzi ceea ce este foarte important .

Deloc de neglijat va fi duritatea opozitiei locale insa asa cum spunea chiar Doru Mituletu in trecut – este datoria primarului sa faca majoritatea . Din punct de vedere guvernamental nu poate sa se astepte la prea multe , programe guvernamentale nu mai sunt iar actualul si viitorul guvern nu va avea resursele sa sustina proiecte locale iar aprobarea proiectelor pe fonduri europene depind din ce in ce mai putin de guvern . Foarte impostanta va fi sustinerea Consiliului Judetean care imparte finantarile si care asigura cofinantarilor . Valoarea acestora va depinde aici de abilitatea actualului primar si de relatia acestuia cu PSD avand in vedere culoarea politica a Consiliului Judetean .

Daca stim echipa de consilieri locali ai PNL si care pare decenta ca si componenta intregului Consiliu Local , inca nu stim echipa care va lucra din partea partidului la primarie cu Doru Mituletu . Consilierii personali si oamenii de la biroul primarului . Din ce se aude acolo vestile nu sunt foarte incurajatoare oamenii despre care se zvoneste ca vor ocupa acele functii nu par sa aiba nici expertiza nici aptitudini administrative , politice sau de comunicare insa este posibil ca viitorul sa ne arate ca ne inselam sau poate Doru Mituletu are alta viziune si obiective pentru oamenii din echipa sa de la primarie .

Dincolo de toate exista numeroase argumente care sa sustina o buna administratie insa totul depinde doar de Doru Mituletu care nu va avea nici o scuza sa nu reuseasca . Daca va repeta greselile lui Lucian Ciobanu isi va incheia cariera politica in primele luni de mandat . Ramane de vazut surprizele pe care ni le rezerva viitorul .