Un calafetean de care suntem mandri : Andrei Ignat – fost secretar de stat la Ministerul Apararii Nationale !

0
5116

Din pacate rar avem ocazia sa ne bucuram de realizarile la nivel national ale unor consateni de-ai nostri . Foarte greu razbat calafetenii in functii de conducere ale statului roman .

Probabil calafeteanul care are cea mai reusita cariera la nivel national este Andrei Ignat care printre functiile detinute a reusit sa fie secretar de stat la Ministerul Apararii Nationale si sef al corpului de control al Ministrului Transporturilor .

Provenit dintr-o familie de intelectuali foarte respectati la Calafat , tatal sau fiind fost sef al Ocolului Silvic din Calafat si Poiana Mare iar mama sa profesoara , Andrei Ignat are o cariera impresionanta atat la nivel administrativ cat si in domeniul privat .

Reusita acestor oameni ne face sa fim mandri ca suntem calafeteni . Calafatul are nevoie de oameni ca el , oameni a caror expertiza poate sa aduca beneficii importante comunitatii noastre . Ce mai putem spune despre Andrei Ignat :

A absolvit Institutul Bancar Român.
A urmat un master în limba engleză într-un program de colaborare dintre ISE și Școala de Înalte Studii Economice din Bruxelles.
A absolvit cursurile tuturor instituțiilor din domeniul siguranței și securității naționale – Academia Națională Informații, Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Afaceri Interne.
Până în 2012 a lucrat în sistemul bancar și privat susținând antreprenoriatul calafetean.

După 2012 a lucrat în administrația publică la cel mai înalt nivel – de la consilier de ministru, la directorul Corpului de control al ministrului Transporturilor la Secretar de stat și șef al departamentului de Armamente ( cel mai greu și complex domeniu din armată – implică buget, achiziții și diplomație militară).
A fost decorat de diversele structuri ale MApN pentru promovarea proiectelor din cadrul categoriilor de forță – Forțele Aeriene, Forțele Terestre, Comandamentul comunicațiilor și informaticii, Direcția medicinei militare, dar și cu cea mai aleasă distincție a Armatei Române – Emblema de onoare a Armatei Române.
Acum este cosilier în cadrul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate – unde se ocupa de stabilirea măsurilor minime de protecție pentru parcurile naturale și ariile protejate.
De asemenea este cooptat ca expert în 2 grupuri de lucru la nivel guvernamental :
1. Grupul de lucru la nivelul Ministerului Sănătății cu privire la elaborarea Strategiei Naționale de Sănătate 2021 – 2027
2. Grupul de lucru la nivelul Guvernului României cu privire la Digitalizarea României.