Un calafetean de 35 de ani , care a fugit de politisti , ramane in arest

Un calafetean   de 35 de ani , care a fugit de politisti , ramane in arest

Judecătoria Craiova a prelungit mandatul de arestare emis pe numele unui bărbat de 35 de ani, deferit justiţiei pentru refuzul recoltării de probe biologice. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fugit de poliţişti, însă a fost prins după câteva sute de metri. Bărbatul a refuzat să sufle în etilotest, dar şi recoltarea de probe de sânge.

Potrivit poliţiştilor doljeni, incidentul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 martie.

„În noaptea de 18/19 martie, în jurul orei 04.00, polițiștii Secției 5 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în timp ce se aflau pe strada Severinului din localitate, conducătorul unui autoturism a ocolit filtrul organelor de poliție, mărind viteza de deplasare.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului pe bulevardul Dacia, unde, conducătorul auto a abandonat autoturismul și a încercat să fugă. Acesta a fost prins de polițiști, iar în urma legitimării s-a stabilit că este un bărbat de 35 de ani, din municipiul Calafat”, au precizat oamenii legii.

Pentru că şoferul emana miros de alcool, poliţiştii i-au cerut să sufle în etilotest. Poliţiştii au explicat că bărbatul a refuzat. De asemenea, şoferul a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe 1 aprilie, judecătorii au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de bărbatul de 35 de ani. De asemenea, instanţa a respins cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpat.