Un caine acuzat ca a omorat 80 de oi la Desa

0
3371

Apel disperat al Asociației pentru Protecția Animalelor Măriuța din Desa, Dolj. Nu poate asigura hrana pentru cele aproximativ 600 de animale pe care le deține în acest moment. Un judecător din Calafat a blocat conturile asociației pentru că unul dintre câini ar fi mâncat 80 de oi de la un cioban din zonă.

„Când am primit primii câini de la Mihăilești, unul a sărit imediat din dubă. Câinele a stat pe lângă prima locație pe care ne-a dat-o primarul să stăm două-trei luni până să ne mutăm aici unde funcționăm acum. Acest cioban trecea cu oilea pe la noi pe acolo, niciodată câinele nu a sărit să atace vreo oaie. Și la un moment dat când noi ne-am mutat a fost imposibil să aduc pe cineva să prindem câinele. Animalul s-a aciuit pe lângă stână și în momentul în care cineva i-a spus ciobanului că este câinele de la mine de la asociație, individul a acuzat că toți mieii care i-au murit lui atunci, nu au murit pur si simplu, de fapt i-ar fi mâncat câinele meu. A venit un veterinar care a spus că mieii sunt morți prin mușcătură, dar din câte știu eu trebuiau să fie duși la Craiova. Am văzut foarte târziu acele citații pentru că primesc foarte multe hărtii. Cert este că la un moment dat am contactat un avocat, am făcut Apel, ni s-a respins și i-au dat dreptate ciobanului. Ieri m-am dus să scot bani să plătesc lucerna pentur animale și nu am avut cu ce să plătesc, erau conturile pe zero”, a declarat reprezentanta Asociatiei.

Incidentul s-ar fi petrecut în 2018. Hotărârea definitivă a fost dată în urmă cu doar câteva zile și obligă Asociația la plata unor despăgubiri în valoare totală de aproape 12.000 de lei.

„Nu am avut cu cine să vorbesc, să stabilesc măcar să plătesc eșalonat suma pe care le-o datorăm. Ca judecător, ca executor, tu te-ai gândit la activitatea mea?! Dacă tu vii și blochezi banii în conturi, sunt 600 de suflete. Azi mai au de mâncare, de mâine nu știu ce o să facem, cu ce o să hrănim animalele. Ieri mi-a adus cineva 40 de baloți de lucernă, i-am zis omului să mă aștepte să mă duc să scot bani și nu am avut cu ce să plătesc. Acum te mai gândești și ca executor. Mă femeia asta ce face, iasă în stradă, iși dă sufletul din ea să salveze animalele și acum să moară de foame?!”, a mai adugat femeia plangand.

Cum sentința este definitivă reprezentanții Asociației Măriuța nu au altă variantă decât să apeleze la mila oamenilor pentru a face rost de bani pentru hrana animalelor. Banii pot fi virați în contul personal al reprezentantei Asociației Măriuța.ziaruldecraiova.ro