Un baiat de 15 ani din Desa anchetat pentru uciderea unui caine

0
2513

Un adolescent în vârstă de 15 ani este cercetat de poliţiştii doljeni după ce a omorât câinele din gospodărie, lovindu-l cu o rangă, deşi animalul era legat. Băiatul a explicat oamenilor legii că patrupedul ar fi mâncat mai mulţi pui de găină.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au fost sesizaţi în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini cu un tânăr care pare să ucidă un câine, scrie News.ro.

Astfel, într-un filmuleţ postat pe o reţea de socializare se observa cum un tânăr loveşte cu o rangă câinele din gospodărie, care era legat, până când acesta moare.

În urma cercetărilor efectuate, politistii au identificat persoana în cauză, un băiat de 15 ani, din Desa, care ar fi comis fapta respectivă la data de 12 aprilie, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale.

El a povestit poliţiştilor că a făcut acest gest deoarece câinele ar fi mâncat prea mulţi pui de găină şi ar fi devenit agresiv.
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

 

„Cercetările continuă în acest caz, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal sa fie inaintat cu propunerile corespunzătoare unității de parchet competente”, spun reprezentanții IPJ Dolj.