TIR cu medicamente, oprit la vama Calafat. Șoferul a fost amendat cu 70.000 de lei

0
1927

Unui sofer de naționalitate bulgară, care s-a prezentat în cursul noptii de marți spre miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, cu un automarfar în care se aflau 33 de paleți cu medicamente, i-a fost interziză ieșirea din țară cu transportul, date fiind interdicțiile cu privire la circulația medicamentelor în perioada stării de urgență.

TIR-ul, care venea de la o societate din Timis si mergea către alt sediu al aceleiași firme din Sofia, era încărcat cu Paracetamol. Direcția de Sănătate Publică Dolj si ANAF au fost anunțate și imediat a fost aplicată o sancțiune în valoare de 70.000, conform art 28 din OUG 1/1999.

După aplicarea amenzii, șoferul a renunțat la călătorie
și a rămas în țară.

Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 5.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 1.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice. (Art. 9. – Conducătorii autorităţilor publice, ai celorlalte persoane juridice, precum şi persoanele fizice au obligaţia să respecte şi să aplice toate măsurile stabilite în prezenta ordonanţă de urgenţă, în actele normative conexe, precum şi în ordonanţele militare sau în ordine, specifice stării instituite).craiovaforum.ro