Ţigări de contrabanda ascunse în roata de rezervă, descoperite la Calafat

0
1564

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat au descoperit 178 pachete cu țigări, disimulate în roata de rezervă, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară

În data de 19.06.2019, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, a fost selectat pentru control un microbuz marca Mercedes, condus de cetăţeanul bulgar M.B., în vârstă de 34 de ani. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, disimulate în roata de rezervă, 178 pachete cu țigări, de diferite mărci, având aplicate timbru fiscal bulgăresc.

La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și urma să le transporte în Franța.Ţigările, în valoare de 3.026 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetăţeanul bulgar a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, faptă prevăzută de art 449, alin. 2 din Legea 227/2015.