Sondaj ! Dezamagire pentru dreapta la Bucuresti ! Nici macar impreuna n-o pot bate pe Firea !

0
890

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj de tip Omnibus pentru Muncipiul București. Este primul sondaj realizat în Capitală după Criza Covid-19. Cercetarea sociologică arată o luptă strânsă între PNL și PSD pentru întâietate, dar și un joc foarte interesant în lupta pentru funcția de primar general al Capitalei.

Vezi și: Preşedintele Poloniei respinge educaţia LGBT în şcoli: ‘Părinţii noştri nu au luptat 40 de ani împotriva comunismului pentru ca o nouă ideologie să apară’

Potrivit datelor PNL și PSD împart primul loc cu câte 30 de procente fiecare. Ele sunt urmate la mare distanță de Alianța 2020 USR+PLUS cu 17%, PMP cu 7%, Pro România cu 6% și ALDE cu 5%.

content-image

Întrebați cu cine ar vota în cazul în care s-ar forma două mari alianțe pentru a-i susține pe Gabriela Firea (STÂNGA) și Nicușor Dan (DREAPTA) în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei, 44% susțin că ar vota pentru actualul primar general, în timp ce 40 ar pune ștampila pe candidatul susținut de PNL.

content-image

Sondajul a fost realizat în perioada 2-12 iunie pe un eșantion reprezentativ de 850 de respondenți cu o marjă de eroare de 3,4% la un nivel de încredere de 95% prin Computer Assisted Tepelhone Interviewing.