In urma cu mai mult de un an la propunerea primarului , consilierii locali votau infiintarea societatii consiliului local si alocau in acelasi timp un capital social de 1 miliard lei vechi .

„Dati-mi societatea ca stiu ce sa fac cu ea ” rasunau cuvintele cuiva imortalizate pe filmarile a doua sedinte . Cu aceeasi ocazie se promitea solemn si ferm ca toate lucrarile publice cu bani din bugetul local se vor realiza cu aceasta societate . Tot reprezentantii locali in frunte cu primarul promiteau de asemenea ca diverse contracte de servicii sau zilierii vor disparea urmand a fi preluate de catre aceasta societate .

Ce se intampla acum ? Exista persoane care au lucrat temporar la societate si inca nu si-au luat banii , zilierii nu au disparut si sunt angajati in continuare iar lucrarile publice cu bani din bugetul local se duc in continuare catre firme private iar contractele de servicii de asemenea .

Nu discutam motivele insa legilslatia permite ca aceasta societate sa preia integral atat lucrarile publice cat si activitatea de curatenie realizata de zilieri ( cel putin in acel moment exista niste responsabili care pot fi trasi la raspundere ) . Activitatea firmei de paza poate fi preluate de societatea primariei care are un semenea obiect de activitate . Se poate ajunge ca 11,5 -12,5% din bugetul local sa ajunga sub diverse forme in cifra de afaceri a societatii consiliului local care ar insemna practic bani care vor sustine tot administratia locala sub diverse forme .

Singurul motiv pentru care aceasta societate nu este inca in faliment este faptul ca persoanele din conducere au obtinut o importanta lucrare la Motatei si altele mai mici in domeniul privat la Calafat . Lucrarile si contractele publice pe cat posibil trebuie realizate cu societatea primariei . Nu discutam de cine au fost realizate o parte dintre aceste lucrari si cui apartin aceste firme pentru ca scopul este ca situatia sa fie remediata , nu sa cream un scandal . Asa cum am mai spus avand in vedere faptul ca actuala administratie nu mai poate avea un scop electoral este momentul ca deciziile sa fie cele corecte iar greselile sa fie indreptate ! Atat timp insa cat administratia locala va considera aceste lucruri ca niste critici si nu ca niste solutii pentru remedierea unor situatii extreme , nu se vor face progrese in rezolvarea problemelor structurale care afecteaza comunitatea noastra .

Facebook Comments

Lasă un răspuns