SOC ! Angajatii de la Societatea Consiliului Local nu au primit salariile de 9 luni !

0
1496

In urma cu doi ani la insistentele primarului , consilierii locali au infiintat o sociatate comerciala ( la acea vreme cu doi actionari , cel ultramajoritar fiind administratia locala ). La acea vreme primarul Lucian Ciobanu promitea ca toate lucrarile care sunt finantate intr-un fel sau altul de la bugetul local direct sau indirect ( scoli , spital , etc ) vor fi realizate de catre aceasta societate . ” Dati-mi societatea ca stiu ce sa fac cu ea ” spunea intr-o sedinta de consiliu imortalizata live si stocata pe un server al Youtube . Desi unii dintre consilieri au fost reticenti de atunci privind capacitatea primarului a o gestiona , acestia totusi au votat infiintarea ei dar si constituirea unui capital social generos de 1 miliard lei vechi , bani ce urmau sa sustina activitatea in primele luni pana urma ca numeroasele contracte oferite de catre primarie sa blocheze practic contabilitatea acestei societati .

Timpul a trecut iar cash flowul care era asteptat prin furnizarea de contracte publice nu a fost la nivelul asteptat . Desi este societatea Consiliului Local aceasta poate fi sprijinita doar de catre Consilieri , acestia pot vota doar bugete sau cheltuieli , nu pot realiza contracte si nici nu pot face atribuiri . Aceste lucruri pot fi facute doar de catre aparatul de specialitate al primarului . Au urmat alte sedinte in care consilierii au acuzat primarul ca unele contracte sustinute in mod direct sau indirect de catre bugetul local au ” ocolit ” aceasta societate . Mai mult au fost consilieri care l-au acuzat pe primar ca nici mai mult nici mai putin si-ar fi angajat pe perioada iernii muncitorii de la Tasi Trans la societatea primariei(vezi edintele Consiliului Local ) .

Tot ce conteaza acum este ca societatea este in pragul falimentului si inca mai rezista doar datorita directorului Gheorghe Parvan care a mai obtinut si alte contracte in afara ariei de interes a bugetului local . Daca se vota asa cum dorea primarul ca utilajele sa fi trecut in adminstrarea sau proprietatea scocietatii cu siguranta cheltuielile generate de acestea ( asigurari , roviniete , reparatii , combustibili ) ar fi grabit falimentul societatii si posibil pierderea utilajelor in procesul de lichidare judicara daca proprietatea acestora ar fi fost transferata . Folosirea parcului auto nu a fost in nici un domeniu de activitate in venit suplimentar pentru primarie ci a generat pierderi asa cum se poate vedea in toate rapoartele contabile din ultimii 6 ani . Tocmai cand primisera o mica injectie financiara ce ar fi trebuit sa i se mareasca doza prin proiectul de la bulevard si acesta s-a oprit brusc parca inainte de a incepe cu adevarat . Orice ar fi falimentul trebuie evitat cu atat mai mult cu cat Consiliul Local este actionarul majoritar si este un actionar inca solvabil in fata ANAF care va recupera cu siguranta datoriile . speram ca in perioada in care ar scrie inutile drepturi la replica , pe care viitorul le va infirma ca si in cazurile trecute , primaria sa gaseasca solutii care sa se regaseasca in viitoarea rectificare de buget pentru ca daca asteptam pana in luna ianuarie , viitorul buget s-ar putea sa nu mai aiba ce sa salveze . In curand vom prezenta mai multe documente care au legatura cu aceasta problema furnizate de catre aparatul de specialitate al primariei si consilieri locali . Vom reveni .