Se dau noi tichete- Cine poate primi mii de lei

0
1513

Vești bune pentru angajați!Propunerea legislativă prin care românii pot primi tichete în valoare de mii de lei a fost depusă la parlament în urmă cu doi ani, iar anul acesta ar putea primi votul final la Camera Deputaților.

Angajații vor putea beneficia de o subvenție de 1.500 de lei pentru achiziționarea unei biciclete.

Subvenția se va acorda sub forma unor tichete, o dată la trei ani, pentru bicilete pe care angajații le vor folosi în principal ca să se deplaseze la serviciu și acasă.

Cei care vor primi aceste tichete vor trebui să fie angajați cu contract de muncă, fie că lucrează la stat, fie că lucrează la firme private.

Subvenția va consta într-o sumă de maximum 1.500 de lei, ce va fi acordată o singură dată într-o perioadă de trei ani, iar indemnizația va fi de 33 de bani pe kilometru, într-o limită anuală de 300 de lei. Dacă subvenția va fi pentru achiziționarea unei biciclete care să fie folosită în principal în interes de serviciu, indemnizația va fi pentru acoperirea unei părți a costului de transport cu bicicleta, astfel că ambele ajutoare vor putea fi cumulate. În plus, indemnizația de kilometraj va putea fi acordată și salariaților care deja au o bicicletă, scrie avocatnet.ro.

Aceste tichete, într-un anumit procent, vor fi deductibile pentru angajator.

Angajatorii nu vor fi obligați de această nouă prevedere să acorde această facilitate, decizia va fi luată de aceștia în urma negocierii cu reprezentanții angajaților.

Motivul pe care inițiatorii acestei prevederi l-au avut este acela de a determina cât mai mulți oameni să adopte un stil de viață mai sănătos și un mediu mai curat.